«Повярвайте, има и такива лекари!»

Казвам се Богомил Велчев, на 55 години от Велико Търново.
Почти 38 години от живота ми преминаха в тежък физически труд – такъв е занаятът ми. Вследствие на това в последните години получих непоносими болки в гръбнака, които направиха живота ми ужасен. Ходих при много доктори в страната, правиха ми се снимки, изследвания, прилагано ми бе лечение. Освен временни облекчения,  друг резултат нямаше и страданието ми продължаваше.
Случайността ме срещна с хора, които са  преминали през златните ръце на един доктор, за когото всички те говореха като за спасител. Това ме накара да потърся в Интернет и така разбрах за ортопедичната  клиника
“Св. Панталеймон – Плевен” и за този лекар – доц. Росманов, а форумите изобилстваха с благодарности и суперлативи за него и екипа му.
Здравословното ми състоянието, въпреки наскоро проведеното стационарно лечение, бе ужасно. Почти бях загубил надежда за някаква промяна. Реших да пробвам и записах час за преглед при доц. Росманов. Така се озовах пред кабинета му в клиниката и въпреки болките, които ме измъчваха, се почувствах сякаш съм в друг свят – чист, подреден, модерен и спокоен, сякаш бях в Швейцария (в моите представи тази страна е символ на това).
А след като ме поканиха в кабинета и започна прегледът, се почувствах и като истински швейцарец.
Никога няма да забравя думите на доц. Росманов, още щом ме видя прегънат и измъчван от болки: ”Теб ще те оправя, младеж!” Тези окуражителни думи вече бяха сами по себе си начало на лечението ми, защото ме стоплиха, накараха ме да се  успокоя, дори да повярвам, че злото не е толкова зло, въпреки тежката ми диагноза – четири ломбални дискови хернии и разрушен прешлен SL1.
И той го направи! Доц. Росманов ме оперира на 15.11.2011г., на втория ден от операцията станах, а на четвъртия си тръгнах за вкъщи изправен, както от години не можех да се изправя, почти без болки – ако ги имаше, те бяха незабележими и по-скоро бяха от шева на самата операция. Не можех да повярвам, че това съм аз.
Последва физиотерапия, назначена ми от д-р Йовчева и това вече сложи край на всякакъв дисконфорт.
Много чувства напират в момента у мен. Аз съм един щастлив човек на средна възраст и това щастие в момента дължа на доц. Росманов и неговия екип от ортопедичната клиника “Св. Панталеймон – Плевен”.
Благодаря за професионализма ви, скъпи докторе! Благодяря за човешкото отношение! Благодаря, че ми върнахте радостта от живота, движението и труда! Благодаря на екипа Ви, който заедно с Вас връща на хората здравето и надеждата!
Дълбок поклон от мен, доц. Росманов – първият  поклон в живота ми пред Вас и благодарение на Вас!
А на хората с подобни на моето страдание, до преди срещата ми с доц. Росманов, казвам:
«Повярвайте, има и такива лекари!»