Отделение по хирургия – обща, съдова хирургия и урология

Отделение по хирургия – обща, съдова хирургия и урология

Отделение по хирургия – обща, съдова хирургия и урология

ОТДЕЛЕНИЕТО ПО ОБЩА ХИРУРГИЯ разполага с опитни специалисти в областта на коремната хирургия.
Секторът по хирургия на гърдата извършва хирургично лечение на доброкачествените и злокачествените заболявания на млечната жлеза. Тук работят  висококвалифицирани екипи – хирурзи и онколози, които прилагат най-модерните методи при оперативно лечение на заболяванията на млечната жлеза. Оборудването позволява прилагане на максимално щадящи оперативни интервенции с минимална кръвозагуба и кратък възстановителен период. Следва се т.нар. „Златен стандарт“ или тройна диагностика при заболяванията на гърдата, включващ клиничен преглед от хирург-мамолог, образно изследване (ехография или мамография) и патоморфологично (цитологично или хистологично) изследване на тъканен материал.
Болницата има договор със здравната каса и работи по клинични пътеки.
Пациентите могат да си избират ВИП условия (самостоятелна стая и консумативи), като това става срещу допълнително заплащане.

Информация за пациента

Информация за пациентите и техните близки
 
В деня, определен за планово постъпване
Добре е да дойдете към 7.30 ч. пред съответния приемен кабинет. Задължително е да носите със себе си:
– документ за самоличност (лична карта, паспорт);
– лични вещи (тоалетни принадлежности, кърпа, прибори за хранене, чаша, чехли);
– цялата медицинска документация, касаеща настоящето Ви заболяване.
 
Добре е да не сте консумирал храна и стимулиращи напитки, за да могат да Ви бъдат направени съответните лабораторни изследвания. Ако Ви предстои операция или манипулация, свързани с анестезия (упойка) не трябва да пиете и течности.
 
В деня на Вашата операция
– Не бива да ядете или пиете каквото и да било минимум 6 часа преди анестезията. Ако има храна или течност във Вашия стомах по време на анестезия, тя може да се върне обратно в гърлото и оттам да попадне в белия дроб. Това може да предизвика неговото тежко увреждане.
–  Ако ежедневно взимате медикаменти, те трябва да бъдат приети и в деня на операцията (с малко течност), освен ако Вашият анестезиолог или хирург изрично не поискат да ги прекратите. Задължително се спират медикаментите, които имат ефект върху кръвосъсирването (антикоагуланти, асприн).
–  Ако не се чувствате добре в деня на операцията непременно трябва да информирате лекуващия екип за това.
–  Вашият анестезиолог ще разговаря с Вас преди операцията. Ще дискутирате възможните видове анестезия, ползите и рисковете от тях. Съвместно ще решите кое е най-доброто за Вас. Нищо няма да Ви бъде приложено преди да бъдете информиран и да дадете своето съгласие.

Екип

д-р Владимир Хасекиев – Началник отделение
хирург, съдов хирург
ЛЕКАРИ
д-р Иван Андреев – съдов хирург
доц. д-р Борислав Нинов – хирург, детски хирург
д-р Николай Хинков – хирург, детски хирург
д-р Божидар Бояджиев – хирург
д-р Огнян Матков – съдов хирург-консултант
д-р Цветан Георгиев – уролог
д-р Пламенка Добревска – уролог

Преглед при хирург

В кабинетите по хирургия и съдова хирургия се извършват консултации по НЗОК, на осигурени в допълнителните здравни фондове, както и срещу заплащане.

Всеки, който се нуждае от лекарска помощ или за профилактичен преглед, може да си запази час и да получи допълнителна информация, както за специалистите, така и за реда на прием и заплащане, на следните контакти:

Регистратура:  064 87 20 20
e-mail:  hospital@svetipantaleimon.com