ЧЕСТИТ ПРАЗНИК на лекарите, сестрите и целия екип на МБАЛ Свети Панталеймон – Плевен!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК на лекарите, сестрите и целия екип на МБАЛ Свети Панталеймон – Плевен! Да сте живи и здрави и все така ценени и обичани, да пазите и увеличавате вярата на хората, че и в България е възможно да бъдеш лекуван на високо равнище!
Представете си, само си представете как карате баща си с инсулт в полунощ, объркани и притеснени, и как още от вратата на болницата срещате първото, усмихнато лице на медицината – на невролога д-р Лилия Илиева… И как 82-годишният ви баща, който никога не е лежал в болница, е посрещнат като скъп гост в една красива, топла, уютна и снабдена с цялото необходимо съвременно оборудване болница. От улицата – директно на скенера, настаняване за минути и после всичко, както си му е редът – прегледи на специалисти, изследвания, лечение… Благодаря на Бог, че първата среща на баща ми с болница беше именно с тази!
Благодаря на д-р Елиза Георгиева и д-р Йордан Георгиев, които са осъществили Мечтата – своята и на хората – да създадат болница, в която да се практикува МЕДИЦИНА С ЧОВЕШКО ЛИЦЕ! Болница, в която всички – от шефа до санитарите – са преди всичко добри хора; които съумяват по всяко време на денонощието да са мили, усмихнати, добронамерени, позитивни, енергични и можещи! Благодаря на сем. Георгиеви, че са успели да съберат този прекрасен екип, да са винаги на пулса на пациента и в час с най-съвременните методи и оборудване; за това, че са го направили въпреки колапса и непрекъснатите реформи в здравеопазването… Те си знаят как… “Вярваме, че здравеопазването в България може да бъде на високо ниво! Ние предлагаме нов модел на качествено медицинско обслужване!”, казват те. И аз им вярвам.
Благодаря на специалистите от Неврологично отделение с ръководител д-р Пламен Петков; на лекуващия лекар д-р Лилия Илиева, на д-р Анелия Радионова, на сестрите Велислава Василева, Мери Цветанова, Наталия Цветанова и Цветанка Средкова, които не само стабилизираха състоянието на моя баща, но и го накараха да се чувства глезен и обгрижван.
Между другото, МБАЛ Св. Панталеймон – Плевен има договор с НЗОК и работи по клинични пътеки, като разликата в условията между нея и една държавна болница е… от земята до небето. Но за това как се прави медицина с човешко лице в България ще разкажа по-късно. За да не губим всички ние вярата, че ИМА И ТАКИВА БОЛНИЦИ!