Високотехнологичен холмиум урологичен лазер вече и в МБАЛ „Свети Панталеймон“ – Плевен

Високотехнологичен холмиум урологичен лазер вече и в МБАЛ „Свети Панталеймон“ – Плевен.

 

МБАЛ „Свети Панталеймон“ е една от най-бързо развиващите се частни болници в региона на Плевен. От началото на 2015 г. отделението по Урология вече е оборудвано с високотехнологичния Холмиум Лазер H-30 на американския производител и един от лидерите в ендоурологията – Cook Medical. Урологичният лазер е предназначен за разбиване на камънии третиране на меки тъкани (аблация и изрязване на тумори). Модерният холмиум лазер за урологична литотрипсия позволява на специалистите да извършват процедурите за много по-кратко време, по по-щадящ за пациента метод, със значително по-високо ниво на успеваемост и по-малка възможност от усложнения спрямо досегашните методи на работа, които са все още широко разпространение в България.

 

С максимална мощност на работа от 30W и наличие на две дължини на вълната – дълга и къса, могат да се третират всички видове камъни, независимо от тяхната големина, структура или местоположение. Дългата вълна не предизвиква миграция на урологичните камъни и дори високо разположени конкременти няма опасност да бъдат изместени до трудно достъпни структури. В същото време, с този режим на работа, камъните се разбиват до състояние на прах. Късата вълна е предназначена за фрагментиране на много големи камъни. Мощността и пулсовата честота се регулират поотделно според състоянието на пациента.
Професионално обученият медицински персонал и инвестирането в най-новите технологии апаратура и медицински изделия привличат водещи специалисти от страната, които извършват новите за региона процедури Всичко това допринася значително за безопасността и ефикасността на всяка процедура.

 
„Здравето и удовлетворението на пациентите е най-важно за нас и се стремим с всички сили да вървим в тази посока. Инвестираме в модерна и качествена апаратура, която да дава сигурност по време на работа и свежда до минимум вероятността от усложнения“ сподели Д-р Георгиев, управител на МБАЛ Свети Панталеймон.