Клиники и Отделения

Отзиви

Вижте споделени впечатления на пациенти за нас, те ще Ви помогнат да направите своя информиран избор.
пациентите за нас

Клинични пътеки

Тук е публикуван списък с клиничните пътеки за лечение в болнични условия, по които ”МБАЛ Св. Панталеймон - Плевен” ООД има договор с НЗОК.
към пълния списък

Виж Видео

В микробиологичната лаборатория се обслужват както пациенти на болницата, така и пациенти на медицинския център, които идват с направление по здравна каса, като клиенти на доброволните здравноосигурителни фондове или като самонасочили се пациенти.
Целта на “Микробиологичната лабораторна диагностика” е да допринесе за подобряване на здравето и качеството на живот на пациента чрез способите на добрата лабораторна практика.
Микробиологичната диагностика установява микробния причинител и подходящия за него антибиотик. Резултат на това е бързо повлияване инфекциозното състояние, пациента не е подложен на излишна и неадекватна антибиотична терапия, която уврежда организма и оскъпява провежданото лечение.
Използват се класически методи за изолация на бактериите чрез посявки, микроскопиране, имунологични методи, както и бързи тестове за установяване на причинителя директно в клиничния материал.

 

В лабораторията се правят изследвания на :
• секрети – гърлени, носни, очни, ушни, раневи, от генитална система /вагинални, уретрални, простатни, еякулат/
• урина – за стерилност
• фецес – за детски заведения, за здравна книжка
• материали за микоплазма / уреаплазма – вагинални, цервикални, уретрални секрети, еякулат, урина
• материали за хламидия /сух тест/ – вагинални, цервикални, уретрални секрети
• идентификация на изолиран патогенен причинител
• изработване на антибиограма на изолиран патогенен причинител

 

Използват се класически методи за изолация на бактериите чрез посявки, микроскопиране, имунологични методи, както и бързи тестове за установяване на причинителя директно в клиничния материал.

 

За да се подготвите по-добре за предстоящо изследване, можете да прочетете препоръките на нашия микробиолог в меню “Полезна информация”.

Контакти:

централа:  064-87-20-20

e-mail:  hospital@svetipantaleimon.com