Клиники и Отделения

Отзиви

Вижте споделени впечатления на пациенти за нас, те ще Ви помогнат да направите своя информиран избор.
пациентите за нас

Клинични пътеки

Тук е публикуван списък с клиничните пътеки за лечение в болнични условия, по които ”МБАЛ Св. Панталеймон - Плевен” ООД има договор с НЗОК.
към пълния списък

Виж Видео

В Клиниката по Ортопедия и Травматология се извършват диагностични и лечебни процедури  на опорно-двигателния апарат по съвременни стандарти. Работи се с последни поколения импланти от водещи производители в света. Качествена ортопедична хирургия в областта на ендопротезирането, гръбначната и ендоскопска хирургия в България се извършва в много малко болници и “МБАЛ Свети Панталеймон-Плевен” е една от тях. Пациенти от цяла България и чужбина потърсиха и получиха качествена медицинска помощ.
Опитният и добре обучен лекарски екип на отделението по ортопедия и травматология прилага както класически, доказани оперативни техники, така и съвременни, модерни и щадящи пациента артроскопски (“безкръвни”) техники, в областта на:

 

• оперативни дейности, свързани с травми на опорно-двигателния апарат;
• реконструктивна и възстановителна хирургия на таза, гръбнака, горните и долните крайници;
• ендопротезиране;
• артроскопия на рамо, коляно, глезен, на увредени менискуси и ставни връзки;
• лечение на туморни заболявания;
• трансплантология;
• миниинвазивна хирургия на опорно-двигателния апарат.

 

Сроковете за възстановяването на пациентите след ставно ендопротезиране – тазобедрено, колянно , раменно и операции, свързани с травми и възрастови изменения на гръбначният стълб, вкл. дискови хернии в шийната и кръстна области са такива, каквито са стандартите в клиниките на най-развитите страни.
Това се дължи както на професионализма на хирургичните екипи, така и от работата на физиотерапевтите, рехабилитаторите и кинезитерапевтите.

 

Болницата има договор със здравната каса и работи по клинични пътеки.

Контакти:

централа:  064-87-20-20

e-mail:  hospital@svetipantaleimon.com